TURUL PREOȚILOR Q´ERO

Continuând cu sprijinul nostru oferit culturii și spiritualității națiunii Q’ero, Moștenitorii Străvechilor Inka, am organizat în 2016 Turul pentru Pacea Interioară alături de doña María și doña Isabela Apaza Machaca, preotese ale descendenței tradiționale și purtătoare ale Înțelepciunii Ancestrale Andine.

DOÑA MARÍA APAZA – Alto Misayoc a Marii Națiuni Q’ero –

foto doña maria flores

În cadrul Cosmo-viziunii Andine care s-a dezvoltat în Cuzco, orașul Pumei, există învățături și tradiții care sunt transmise din generație în generație, pornind din aceeași generație cu Pachamama (Mama Pământ), Samay (Marele Aer sau Respirația Divină), Mama C’ocha (Apa vitală sau interpretată ca Marele Lac sau Marea), Copilul (Marele Foc sacru), Sayre (fumul sacru al marelui foc) care, comunicând cu aerul, se întoarce pe pământ atunci când se transformă în nori și Ploaia Sacră, formând astfel Cercul Vieții.

Aceste tradiții sunt prezente în Națiunea Q’eros și sunt ritualizate în cadrul tehnologiilor spirituale incașe din perspectiva sistemului Pneuma.

DOÑA MARÍA APAZA MACHACA, este “Alto Misayoc” (Curaç Acullej, ceea ce înseamnă “cel care întâmpină Spiritele Majore, cele mai importante și puternice”), este cel mai înalt grad de preoție andin. Este ultima preoteasă Inka de acest nivel. Provine de la Hatun Quiqo, Națiunea Q’eros din Cuzco, Peru.

Inițiată în Înțelepciunea Ancestrală Andină, călătorește prin lume pentru a putea împărtăși cunoștințele sale și pentru a ne ajuta să ne reamintim că în interiorul nostru există capacitatea de a comunica cu Pacha Mama, Mama noastră Interioară, eternul feminin, dar și cu Marele Tată, care sălășuiește în interiorul nostru.

DOÑA ISABELA APAZA MACHACA – Pampa Misayoc Pacco Huarmy a Marii Națiuni Q’ero –

IMG_0445

Aparține națiunii Queros, comunitatea Quiqo mare. Soră cu Doña María Apaza și, prin urmare, moștenitoare a aceleiași descendențe ancestrale, femeia medicină.

DOÑA ISABELA APAZA MACHACA: Născută acum 81 de ani în tradiția sacră andină, ca Pampa Misayoc Pacco Huarmy din partea tatălui său care în această viață a fost Qurac Aqullej (Alto Misayoc).

În timpul călătoriei sale prin viață, și-a manifestat dorința de a deveni vindecător, aceasta fiind perfecționată prin educație și serviciul pe care îl oferă în comunitatea sa. A dezvoltat o conexiune specială cu plantele medicinale care sunt folosite pentru vindecarea bolilor fizice și energetice. În plus, folosește cu o măiestrie admirabilă două tehnici unice descendenței sale:

Ánimo Huajac .- Cheamă corpul eteric pentru a se reintegra în corpul fizic.

Q’aiqa apayta .- Echilibrare energetică în procesele de pierdere și doliu, vindecarea sufletului de dependență și depresie.

În prezent locuiește în comunitatea sa Quiqo Grande și, de asemenea, în cartierul Ocongate, unde îi ajută pe locuitori ca Femeia Vindecătoare.

Maco Peña García este traducătoarea limbii quechua în limba spaniolă. Inițiată ca preoteasă în această tradiție de către comunitatea Q’eros. Coordonează Asociația Culturală Inkarri în Cuzco, Peru. Este facilitator certificat al Sistemului Pneuma.

Aveți întrebări sau comentarii?

Print Friendly, PDF & Email