RESPIRAȚIA PNEUMA

Stări Amplificate de Conștiență utilizate în dezvoltarea ta interioară

Respirația Pneuma este o practică revoluționară, profundă și ușor de realizat ce permite accesul, într-o formă naturală, la Stările Extraordinare sau Transpersonale. Aceste stări permit explorarea celor mai subtile și rafinate dimensiuni interne ale psihicului.

Obiectivul este de a deschide percepția față de conținuturile cele mai profunde și necunoscute pentru a ne conectat cu esența noastră spirituală, cu pacea interioară și vindecarea treptată a vieții noastre.

Practica susținută a respirație alături de o secvență muzicală determinată, de intenție și atenția concentrată, face posibilă cercetarea aspectelor preconștiente și inconștiente print-o varietate infinită de experiențe posibile. Acestea pot varia de la cele de natură fizică / energetică, până la eliberarea emoțională, la înțelegerea problemelor nerezolvate legate de istoria noastră personală, până la experimentarea directă a realității transpersonale sau spirituale: karma, dharma, reîncarnare și vieți anterioare, multidimensionalitatea universului, experiențe extatice și de conexiune profundă, etc, acestea pot aduce înțelegerea și transcenderea stării de suferință.

Originea sa:

De mai bine de 35 de ani, Juan Ruiz Naupari a investigat străvechile tradiții sacre, precum Hinduismul, Budismul și Gnosticismul, această investigație împreună cu educația sa în spiritualitatea andină pe care a primit-o de la strămoșii săi, cu formarea sa ca psiholog și cu participarea sa la diferite școli de înțelepciune pentru a aprofunda cunoașterea, au fost originea Pneuma. Primii pași în investigarea efectelor Stărilor Amplificate ale Conștienței au fost realizați din acest cadru de referință, folosind plante de suflet într-un context sacru și întotdeauna cu intenția de auto-realizarea sau iluminare. Acest lucru a făcut, ca de la început, grupurile de investigare să fie formate mai mult de persoane cu o motivație transpersonală, decât de persoane cu o simptomatologie psihologică și psihiatrică. Abordarea practicii, cadrul de referință al tradițiilor străvechi și tipologia grupurilor experimentale sunt chei care generează o diferență esențială, nu doar în harta transpersonală pentru integrarea experiențelor, ci și, inclusiv, în tipologia și caracteristicile experiențelor din sistemul Pneuma comparativ cu alte sisteme transpersonale.

Plecând de la această propunere de dezvoltare integrală a ființei umane s-au dezvoltat primele programe de studiu psiho-spiritual sau transpersonal, întotdeauna cu posibilitatea de a experimenta amplificare conștienței într-un mod controlat, conștient și cu suport psihologic constant prin intermediul ședințelor individuale.

Programele de formare sunt dezvoltate constant din acel moment în întreaga lume: Peru, Mexic, Statele Unite și diferite țări ale Europei. Între timp, cercetarea rămâne permanentă.

Având în vedere problemele legale asociate cu utilizarea plantelor sacre și datorită faptului că pentru mulți oameni utilizarea lor, chiar dacă este terapeutică sau scară, constituie o barieră psihologică insurmontabilă, deoarece nu este o practică asociată cu cultura lor, Juan Ruiz Naupari investighează respirația ca formă ancestrală, legată de practicile comune ale diferitelor tradiții, de a avea acces la extinderea conștienței; această investigare se bazează pe Hinduism și Budism, astfel că Respirația Pneuma apare ca o practică sigură și accesibilă pentru toată lumea, indiferent de credințele, cultura și tradițiile lor. Cercetarea este extinsă cu metodologia respirației ce este utilizată, în prezent, în psihologia transpersonală.

În anul 2003, după 18 ani de cercetare permanentă, formarea, care înainte era oferită sub alte denumiri, a luat numele de Pneuma System și ulterior Pneuma Transpersonal Training.

În investigarea posibilitățiilor respirației, Juan Ruiz Naupari s-a format în Psihologia Transpersonală și Respirație Holotropică cu Stanislav Grof și a colaborat cu acesta în organizarea formării în Mexic.

Juan Ruiz Naupari a susținut conferințe în diferite universități la nivel internațional, a colaborat cu Institutul Naropa, Sophia Institute și California Institute of Integral Studies. A prezentat Respirația Pneuma în universități, instituții, centre culturale, și a realizat studii cu instituții pentru copii și adolescenți defavorizați social și cu adicții, în comunitățile Q´eros din Cuzco, Peru și din Mexic și în Mănăstirile Budiste din India.

În prezent, Institutul Pneuma are acorduri de colaborare cu Universitatea Spiru Haret din București și cu Universitatea Monastică Gaden Sartshe din India, este membrul al Asociației Europene de Psihologie Transpersonală, al Asociația Transpersonală Europeană și al Fundației Internaționale de Respirație. Formarea transpersonală se oferă în București și Timișoara (România), fiind acreditată de Colegiul Psihologilor din România.

Vrei să afli mai multe detalii despre data, orarul şi alte informații legate de această practică? Ia legătura cu noi

romania@pneumainstitute.org

Ai întrebări sau comentarii?

.

Print Friendly, PDF & Email