PNEUMA DREAMWORK

banner-dreamwork-articulo

Vă prezentăm Formarea în “Pneuma Dreamwork. Vise pentru Trezire”.

“Omul se cunoaște după visele sale.”

Platon

“Visul este ușa aceea mică și ascunsă în cel mai profund și mai intim sanctuar al sufletului”

Carl Jung

Toate tradițiile spirituale ancestrale folosesc visele ca un drum spre trezire. De fiecare dată când visăm avem acces direct și zilnic la alte planuri ale conștienței, în majoritatea ocaziilor acesta se realizează într-o formă complet inconștientă și involuntară. Toată lumea cunoaște importanța, în procesul psihoterapeutic, a reamintirii viselor și a analizei conținuturilor lor pentru a transcende simptomele și suferința.

În toate cazurile, lucrul cu visele sprijină și aprofundează procesul de autocunoaștere și vindecare, oferă îndrumare interioară și stimulează calea evoluției interioare, toate acestea realizate din conexiunea cu Ființa noastră.

În Pneuma Dreamwork veți putea aprofunda propriul Universul Oniric dintr-o perspectivă triplă, care include Șamanismul Esențial, Psihologia și Spiritualitatea.

 • Din punct de vedere psihologic: Vom lucra prin ochii Ființei, care ne este ghid pe drumul Autocunoașterii și Înțelegerii proceselor personale. Oferă un punct de referință care asigură un sens clar și definit, chiar și viselor ce aparent par nesemnificative, și veți învăța să folosiți tehnici eficiente atât pentru reamintirea viselor cât și pentru analiza lor.
 • Din punct de vedere șamanic: vom utiliza instrumente pentru a avansa spre visul lucid și experiența astrală. Având o dublă finalitate: pentru psihoterapeut, ca și pentru vechii șamani, este o formă de a accesa informația care, altfel, rămâne în inconștient, și, ca o propunere pentru pacienți, o modalitate de a folosi pentru propria lor vindecare  timpul în care dorm. De asemenea, folosim experiența directă a Stărilor de Conștiență Extinsă prin Respirația Pneuma. O tehnică simplă și sigură prin care ne putem conecta cu multidimensionalitatea Universului, ceea ce favorizează reamintirea viselor.
 • Din punct de vedere spiritual: așezăm lucrul cu visele într-un cadru larg de Progres Spiritual sau Trezire a Conștienței. Precum a fost în tradițiile străvechi, timpul în care visăm este fundamental pentru viața individului. Acolo găsim Vindecare, Învățături și Conexiune.

Având această triplă perspectivă, cursul este creat în așa fel încât fiecare participant să își dezvolte un plan de acțiune personalizat pentru a avansa în lucrul său cu visele și pentru a putea aplica aceste instrumente în practica psihoterapeutică.

Pneuma Dreamwork

CONȚINUT:

 • Somnul și visele. Visele și dezvoltarea personală. De ce să lucrăm cu visele? Visele și știința.
 • Visele în diferite tradiții: budism, hinduism, Egipt, Grecia antică, creștinism, cabala, șamanism.
 • Unde “visele devin realitate”: Nivelele de conștiență și realitate, multidimensionalitatea universului și tipuri de vise.
 • Clasificarea viselor.
 • Ce facem cu visele? Practici pentru reamintirea, interpretarea și integrarea viselor în viața cotidiană.
 • Nivelele I, II și III: mantre, meditații…pentru visul conștient și experiența astrală.
 • Practici de analiză și interpretare I: “Personajele” din vis din perspectiva Psihologiei Pneuma.
 • Practici de interpretare II: Procese personale, Mandala…. O fereastră deschisă sufletului…
 • Practici de analiză și interpretare III: Visul ca element de diagnostic și terapie. Interpretarea viselor în tradițiile ancestrale.
 • Prezențe arhetipice în vise.
 • Respirația Pneuma; lucrul în stările de conștiență extinsă care fac posibilă conexiunea cu Ființa noastră interioară profundă și stimulează reamintirea viselor.

ADRESAT:

 • Persoanelor ce doresc să folosească timpul somnului fizic pentru a avansa în procesul de dezvoltare personală.
 • Visătorilor care au nevoie de mai multă înțelegere și instruire în procesele personale.
 • Terapeuților care doresc să își aprofundeze cunoștințele și experiența în lumea onirică.

MODALITĂȚI:

Modul teoretic și practic, cu un accent mare pe partea practică, este esențial pentru a avansa în interiorul procesului. Se poate desfășura în două moduri:

– Intensiv: două module, fiecare având o durată de 5 zile.

– Secvențial: La sfârșit de săptămână, cu o durată de o zi și jumătate.

Dacă doriți mai multe informații legate de dată și detalii practice puteți să ne contactați:

OFERIT DE:

Maite Pardo Sol:

Investigatoare a nivelelor conștienței din tinerețe. Specialistă în Pedagogie Terapeutică (Universitatea Complutense din Madrid), Psihomotricitate și Psihopatologia Limbajului (Universitatea Pontificia de Comillas); studii postuniversitare în Medierea Socială Interculturală (Universitatea Autonomă din Madrid). Facilitator al Proceselor de Grup (Institutul Internațional de Facilitare și Schimbare). Constelații Sistemice. Psihoterapeut Transpersonal, membru al Asociației Europene de Psihologie Transpersonală și Asociației Europene de Transpersonal.

Lucrează de mai bine de 13 ani pentru o cultură a păcii, coordonând evenimente de dialog interreligios și spații de conviețuire și cooperare prin intermediul Artei (Artă pentru Pace), este mentor în cadrul proiectului Dansurile Păcii Universale. A publicat scurte povestiri literare pentru copii în Editura Alhambra Longman și a participat la opera poetică “Cuvinte în derivă” publicat de Acción Educativa.

Cercetează în tradițiile ancestrale analiza și interpretarea viselor, precum și practicile pentru reamintirea lor, visul complet și aplicarea lui în terapie și în procesul de dezvoltare umană. Oferă cursul de Formare Transpersonală “Pneuma Dreamwork: Vise pentru trezire” și “Șamanismul Esențial”.

De mai mult de 15 ani își împărtășește experiența ca terapeut și formator transpersonal din perspectiva Pneuma System și Respirația Pneuma. Călătorește prin Europa și America, oferind cursuri, seminarii, ateliere, conferințe și sesiuni de consiliere și psihoterapie transpersonală.

Urmați-ne pe Facebook

Ai întrebări sau comentarii?

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , , , , ,