LA INCEPUT A FOST IUBIREA

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PĂCII INTERIOARE

“Liniște în inimă, pace în minte, iubire în tot (întotdeauna amintește-ți)”

Vultur Auriu

Nevoia de pace, armonie și echilibru în lumea de astăzi este evidentă în toate domeniile din care putem privi în realitatea socială pe care o trăim. Este urgent să luăm măsuri pentru promovarea coexistenței pașnice, a dialogului, a acceptării și a respectării diversității formelor, culturilor și limbilor.

De la Institutul Pneuma, dorim să promovăm pe 27 octombrie Ziua Internațională a  reflectare a realității noastre interioare, noi decidem să ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în lumea noastră. Mesajul celor mai vechi filozofii și tradiții spirituale se îndreaptă întotdeauna în aceeași direcție: numai prin generarea unei stări de calm și seninătate în interior și eliminarea conflictului interior al psihicului nostru putem să iradiăm starea de pace profundă și vie pe care o visăm pentru lumea noastră.

Construirea unei lumi în pace trece prin rezolvarea conflictelor din relațiile noastre interpersonale. Acest lucru poate fi realizat numai printr-o transformare personală profundă. Această transformare poate să trezească în fiecare ființă umană valorile esențiale și universale care ne pot conduce pe calea transformării radicale și globale. Sperăm că 27 octombrie va fi o reamintire a faptului că pacea este posibilă și este la îndemâna noastră dacă ne luăm angajamentul zilnic, în fiecare moment, să ne liniștim mintea, emoțiile, cuvintele și acțiunile.

Tema și titlul ales pentru celebrarea din 27 octombrie 2018 este ”LA ÎNCEPUT A FOST IUBIRE”

Print Friendly, PDF & Email