JUAN RUIZ NAUPARI

Juan in Peru

Juan Ruiz Naupari

Juan Ruiz Naupari este psiholog şi creator al “Training-ului Transpersonal Pneuma”, o nouă perspectivă transpersonală bazată pe studiul comparativ al tradiţiilor spirituale străvechi de pe planetă. Acest sistem de auto-cunoaştere include Respiraţia Pneuma, o practică puternică, simplă şi sigură, care deschide calea către Stările Amplificate de Conştiinţă.

Timp de mai bine de 30 de ani, el a studiat stările transpersonale şi aplicarea lor în contexte atât terapeutice cât şi de dezvoltare a fiinţei umane, prin oferirea de seminarii şi susţinerea procesului interior al elevilor în Europa, Asia, America de Nord, Centrală şi de Sud.

În prezent, el îşi dedică mai mult de 500 de ore anual susţinerii de workshop-uri, seminarii şi conferinţe, pe plan internaţional. Printre subiectele investigate se numără: Alchimie şi Sexualitate, Vedele, elemente ale religiei Egiptene, filozofia Greacă, manuscrisele gnostice de la Nag Hammadi, istoria şi filozofia Maeştrilor Chinezi din vechime. Investigator al antropologiei Andine şi culturilor pre-Hispanice, el a creat Mişcarea Şamanică Esenţială, o sinteză a tradiţiilor sacre din America Străveche.

Este Fondatorul şi Directorul Internaţional al Institutului Pneuma, care a organizat în 2004 vizita Sfinţiei Sale cel de-al XIV-lea Dalai Lama în Porto Rico şi a sponsorizat în 2011 Iniţierea Buddha Maitreya oferită de Sfinţia Sa în India. Din 1992 coordonează Turneul Mondial pentru Pace Interioară, ce conţine două proiecte: Proiectul Buddha Maitreya, un program de solidaritate pentru recuperarea şi răspândirea Culturii Tibetane şi Proiectul Q’eros, un program de conservare a valorilor culturii Andine. Juan Ruiz organizează, în prezent, comemorarea aniversării a 600 de ani de la moartea lui Tson Khapa, fondatorul Descendenţei Gelugpa. Celebrarea va avea loc în decembrie 2019 şi a fost aprobată de Sfinţia Sa Dalai Lama.

Ai întrebări sau comentarii?

Print Friendly, PDF & Email