CINE SUNTEM

VIZIUNE

Trăim un moment crucial în istoria omenirii. E nevoie de noi şcoli, institute şi universităţi pentru a preda un tip de gândire imparţial, ce poate genera o transformare radicală. La rândul său, aceasta poate provoca o revoluţie permanentă în interiorul fiinţei umane, prin intermediul Iubirii. Doar în acest mod este posibilă crearea unei societăţi armonioase.

MISIUNE

Educaţia multidisciplinară, academică, artistică şi spirituală oferită de Institutul Pneuma vă oferă posibilitatea de a cultiva un tip transcendent de conştiinţă şi a elimina temerile ce blochează forţa creativă care face loc activităţii pure şi spontane în viaţa de zi cu zi. Psihologia Pneuma vă va oferi proceduri şi metode ştinţifice de care fiinţele umane au nevoie pentru a se cunoaşte pe ele însele, pentru a se transforma radical şi a contribui la crearea unei noi Culturi a Păcii.

VALORI

Apreciem şi respectăm toate religiile şi tradiţiile spirituale. Promovăm emoţia şi inteligenţa superioară, liberă de orice ego, drept centru permanent al conştiinţei în fiinţa umană, în scopul de a înainta către un viitor de coexistenţă, decenţă, libertate, compasiune şi frăţie cu alţi oameni şi cu natura. Scopul nostru este de a ajuta omenirea să aprecieze viaţa ca o oportunitate preţioasă de atingere a realizării de sine.

INSTITUTUL PNEUMA:

  • Cu peste 30 de ani de experienţă în domeniul dezvoltării umane, cu o echipă de profesionişti din psihologie, psihiatrie, medicină, filozofie, educaţie, arte frumoase, ştiinţă, ecologie, arhitectură şi calitatea totală a modelelor de management a afacerilor, Institutul Pneuma se focalizează pe experienţe transpersonale şi dezvoltarea potenţialului uman.
  •  Institutul are acorduri de colaborare cu Universitatea Monahală Garden Shartse din India, Asociaţia Romănă de Psihologie şi Universitatea Spiru Haret din România. Instititul Pneuma este membru al Asociaţiei Europene de Psihologie Transpersonală (European Transpersonal Psychology Association – ETPA), Asociaţiei Transpersonale Europene (European Transpersonal Association – EUROTAS) şi al Fundaţiei Internationale de Lucru cu Respiraţia (International Breathwork Foundation – IBF).
  • Pe lângă sediul său internaţional din Mount Shasta (California), Institutul Pneuma are birouri în Spania (Madrid şi Murcia), SUA (Los Angeles, New York), Canada (Vancouver, Montreal), Mexic (Mexico City, Queretaro, Puerto Vallarta, Guadalajara, Aguascalientes, Tijuana), Portugalia şi Italia (Tuenno, Roma), Peru (Cusco), Australia (Byron Bay) şi centre de colaborare în Romania (Bucureşti şi Timişoara), Germania (Freiburg), Rusia (Moscova), Moldova (Chişinău) şi India (Mundgod). În toate acestea sunt dezvoltate programe de pregătire şi proiecte de solidaritate.

PNEUMA, termenul pentru Spirit provenit din limba greacă, evocând o cunoaştere eternă şi nenumită, este ceea ce va inspira întotdeauna serviciul nostru pentru comunitate.

Intenţia noastră este ca Spiritul să fie mereu prezent în fiecare din acţiunile noastre.

 Contact:

global@pneumainstitute.org | www.pneumainstitute.org

Ai întrebări sau comentarii?

Print Friendly, PDF & Email